Vanaf de landelijke tiener, het is "Wiskunde Giant", zijn verhaal is te opgewonden

Vanaf de landelijke tiener, het is "Wiskunde Giant", zijn verhaal is te opgewonden

In het voorjaar van 2021 heeft Tsinghua University het "Qiu Chengtong Wiskunde Science Leader Talent Training Plan" uitgegeven, wat aangekondigd is dat de wiskundige talenten van de wereldwijde werving van de Middelbare school Wiskunde, gecultiveerde toekomstige wiskunde en aanverwante velden. "Geen behoefte aan toelatingsexamen van de universiteit, rechtstreeks in Tsinghua Tsinghua", heeft een breed scala aan hete discussies geactiveerd. Als de belangrijkste advocaat en executivers van het programma, werd hedendaagse beroemde wiskundige Qiu Chengtong een focus persoon.

Wie is Qiu Chengtong? In 1949 werd hij geboren in een boek in Shantou, Guangdong, en hetzelfde jaar verhuisde met zijn ouders naar Hong Kong.

Op de leeftijd van veertien zei mijn vader, die het keerpunt van zijn leven werd.

De jonge Qiu Chengtong groeide ‘s nachts op en begon hard te werken, en toonde geleidelijk het buitengewone genie voor wiskunde.

Twintig jaar oud, hij ver weg van Heavy Yang, na twee jaar, in de Verenigde Staten, de Universiteit van Californi?, de Universiteit van Californi?, was een doctoraat in wiskunde; zevenentwintig jaar oud, hij brak de top wiskundige puzzel karaby gok , waardoor een enorm gevoel van de wiskunde; 30 jaar oud werd hij een levenslange professor in Princeton College; 33 jaar oud, hij won de "Nobel Award" van de Mathematics-gemeenschap, die de eerste Chinese wiskundige werd die deze eer heeft gewonnen.

In 2018 won Qiu Chengtong de Mass Grosman Award, die de eerste keer is om Chinese wiskundigen voor de eerste keer te geven. Sindsdien is Qiu Chengtong ook de enige wetenschapper geworden in ‘s werelds vier awards van de Filles Award, Wolf Award, Clarifer Award, Massel Grossman Award.

Een wetenschappelijke gigant kan in de top van de piek staan, moet het lange en moeilijke klimmen van gewone mensen hebben ervaren.

"Sommige mensen zeggen dat ik een geweldig bedrijf zal laten zien wanneer ik wiskundeproblemen oplossen, ik geloof dat dit deel mijn moeder zou moeten erven.

Zelfs in de moeilijkste jaren motiveert ze me nog steeds moeilijk om te studeren.

"Qiu Chengtong herinnert aan de steun van zijn familie in het boek en praat over het uitzicht op" Genius ":" Ik hou niet van het gezegde van ‘genie’.

Wat ik geloof is om te blijven bestaan ??in kracht; de grootste glorie van het leven is een herhaalde oorlog.

"Qiu Chengtong is een student die Chinese en westerse en fracturen heeft bestudeerd.

Van geometrische topologie tot kwantummechanica, van Karaby Guess Black Hole Research, hebben zijn onderzoeksresultaten diep be?nvloed de brede relativiteit, snaartheorie, snaartheorie, enz. In de natuurkunde.

Bovendien is hij diep bekend met zijn vader en zijn vader, en pleit voor de studie van humanistische voedende wetenschap. Hij nam de "drie realm" van Wang Guoda om zijn wiskundestudie te beschrijven.

"Gisteravond is de wind een boom, alleen op het hoge gebouw, kijkt aan het einde van de aarde, net begonnen met het vinden van een hoogtepunt, vorm een ??transparant begrip van het hele probleem; dan wordt" de riem beter Geen spijt, voor Irak ", slapeloos, niet in het verleden; uiteindelijk," terugkijken, de man zit in het licht, het licht zit vol licht, "voltooid, voltooi het bewijs.

Hij zei: "Ik geloof dat het nastreven van de schijnbare ‘nuttige kennis zal zijn bedoeld om de veerbron van’ ultieme droomtoepassing ‘te worden.

In de loop der jaren ben ik toegewijd aan het doorbreken van de barrières tussen de disciplines, het vinden van een spannende, vruchtbare vruchtbare grond. Met wiskunde als uitgangspunt, vertrouw op zijn begeleiding, verlicht me om de ware en mooie reis te vinden. "In deze autobiografie is er ook een humanistische gevoelens van deze wiskundemaster. In elk hoofdstuk is er een gedicht dat Qiu Chengtong is geschreven. Het sectie Bijlage omvat ook een" Chinese associatie "van het buitenlandse strooien tienduizenden woorden. In zijn verfijnde wiskunde, infiltreren de meest warme en zeer krachtige Chinese traditionele cultuur.

Hoewel ik het moederland in het jeugdtijdperk verliet, heb ik de liefde van het moederland in decennia nooit neergelegd.

Hij laat zien dat in het boek: "Ik geloof altijd dat er geen krachtige wiskundestichting in een land is, er is geen goede technologie. De 21ste eeuw zou het tijdperk van de wenkbrauwen van Chinese mensen moeten zijn. Ik wil China’s wiskundeonderwijs dienen om China te helpen Word wiskunde. Word een land van het leiden van de wereld! "In 2008 richtte hij de Math Mathematics Award op in Qiu Chengtong Middle School en moedigde de middelbare scholieren aan om onafhankelijk onderzoek uit te voeren. In tegenstelling tot traditionele competities, is "QUSHANG" meer bezorgd over de creativiteit en samenwerking van studenten, het aanmoedigen van onafhankelijk denken, niet poetsen. Bovendien lanceerde hij ook een verscheidenheid aan wetenschappelijke competities zoals Qiu Chengtong College Students ‘Mathematics Competition. Hij organiseerde en richtte het onderzoekscentrum van Wiskunde in binnenlandse universiteiten, zoals de universiteit van de Tsinghua, de Universiteit Zhejiang en de Universiteit van Zuidoost. Het is toegewijd aan het cultiveren Nieuwe generatie mensen in de wiskunde van China.

Tegenwoordig heeft hij al een naam gemaakt en blijft hij nog steeds veel moeilijk onderzoek doen en blijven nieuwe prestaties bereiken.

(Beijing Daily Reporter Li Wei) (Editor: Yizhen, Zhang Hua Wei).